Epi doo - Kotlovi i gorionici

Kondenzacijski kotlovi od 87 do 1400 kW

strelica1Vitocrossal program od 87 do 1400 kW je za svako područje primjene pravo rješenje - za grijanje višeobiteljskih kuća, javnih i poslovnih zgrada ili također za proizvonju topline u daljinskim mrežama grijanja.
Plinski kondenzacijski kotlovi
Vitocrossal 300vitocrossal typ ct3b
Plinski kondenzacijski kotao s Inox-Crossal grijaćim površinama
Nazivni toplinski učin: 187 do 635 kW
Višeobiteljske kuće
Novogradnja i modernizacija
Vitocrossal 300 Tip CT3B
Kondenzacijska tehnika vrhunske klase do 314 kW s MatriX plamenikom
Vitocrossal 300 Tip CT3B je do 314 kW isporučiv kao kompaktni Unit sklop s MatriX ižaravajućim plamenikom.
Visko djelotvorna predaja topline putem Inox-Crossal grijaćih površina
Temeljem konstrukcije Inox-Crossal grijaćim površina kondenzacijski kotao Vitocrossal koristi toplinu kondenzacije dimnih plinova osobito intenzivno. Kod Vitocrossal 300 kotla moguće je spojiti dva povratna voda što je osobito pogodno za iskorištenje kondenzacije.

Opširnije...

Niskotemperaturni kotlovi od 72 do 2000 kW

strelica1Raznolikost Vitoplex programa, tehnički i cijenovno diferencirana u stupnjevima od 100 do 300, brine o tome da se za svaku potrebu i zahtjev, kao i budžet može ponuditi odgovarajuće rješenje. Svi imaju jedno zajedničko: vrhunska kvaliteta, po kojoj je Viessmann poznat. Vitorond 200 je prikladan za situacije kada je radi unošenja potrebno kotao unijeti u segmentima. Kotao Vitogas 100-F i 200-F ne štedi samo na prostoru, nego štedite i kod nabave i u potrošnji energije.
Za višeobiteljske kuće / modernizaciju
Vitoplex 300vitoplex 300
Niskotemperaturni uljni/plinski kotao, troprolazni
Nazivni toplinski učin: 90 do 2000 kW
Industrija i poslovni objekti
Novogradnja i modernizacija
Vitoplex 300, 620 do 2000 kW
Kotao s troprolaznim sustavom s višeslojnim konvekcijskim ogrjevnim površinama
Kotao s troprolaznim sustavom Vitoplex 300 s višeslojnim konvekcijskim ogrjevnim površinama osigurava ekonomičan i pouzdan pogon s niskim količinama štetnih tvari. Posebno podizanje temperature povratnog voda nije potrebno zbog integracije polaznog uključivanja Therm-Control. Opširnije...

Proizvođači vrele vode do 20 MW

strelica1Energetski štedljiva i s malim emisijama štetnih tvari priprema topline kao i visoka pogonska sigurnost i raspoloživost instalacije su značajni zahtjevi centralnog grijanja velikih stambenih zgrada. To zahtjeva kompetentno savjetovanje, sveobuhvatnu ponudu usluga i proizvođača topline, koji vam omogućuju ekonomičnu i za budućnost sigurnu proizvodnju topline usklađenu s osobitostima vašeg sistema.
Vitomax proizvođači vrele vode nude na temelju svoje konstrukcije i opremljenosti najbolje pretpostavke za ispunjenje individualnih zahjteva kupaca u širokom spektru primjene. Mnogi konstrukcijski detalji izvedbe Vitomax vrelovodnih kotlova i dugogodišnje iskustvo u izgradnji velikih kotlova osiguravaju visoku kvalitetu i brinu za visoku pogonsku sigurnost i dugi vijek trajanja. Viessmann kompletna ponuda obuhvaća proizvođače vrele vode do 20 MW.
Niskotlačni proizvođači vrele vode

Vitomax 300-LTvitomax 300-lt
Niskotemperaturni kotao za grijanje
Tip M343
Nazivni toplinski učin:
1,86 do 5,9 MW
Višeobiteljske kuće/Velike stambene zgrade
Novogradnja i modernizacija
Vrelovodni kotao za dozv. temperaturu polaza do 120 °C. Niskotempearturni troprolazni kotao s Duplex cijevima - višeslojnim konvekcijskim grijaćim površinama
Vitomax 300-LT je mjerilo u ovom rasponu učina: nsikotemperaturni troprolazni kotao s Duplex cijevima - višeslojnim konvekcijskim grijaćim površinama i niskim opterećenjem ložišnog prostora. Ovaj kotao se ističe višim normnim stupanjem iskoristivosti i niskim emisijama štetnih tvari kao i jednostavnošću održavanja.

Opširnije...

Kotlovi za iskorištenje otpadne topline

strelica1Kotlovi za iskorištenje otpadne topline koriste toplinu iz dimnih plinova iz procesa sagorijevanja ili iz vrućih zračnih struja iz industrijskih procesa za proizvodnju vrele vode ili zasićene pare. Na temelju ekonomskih i zakonskih činjenica kotlovi za iskoriptenje otpadne topline nalaze u velikom broju primjenu u kombinaciji s plinskim turbinama i kogeneracijama. Također, u industrijskim procesima zbog utjecaja porasta cijene energije u porastu je i korištenje otpadne topline putem kotlova.
Vitomax kotlovi za korištenje otpadne topline temeljem svoje konstrukcije i opremljenosti nude najbolje preduvjete za ispunjenje individualnih zahtjeva kupaca u širokom spektru područja primjene. Mnogi konstrukcijski detalji izvedbe Vitomax parnih kotlova i dugogodišnje iskustvo kod izgradnje velikih i industrijskih kotlova osiguravaju visoku kvalitetu i brinu o visokoj pogonskoj sigurnosti i dugom vijeku trajanja.

Opširnije...

Kogeneracijska postrojenja za toplinu i struju

Kogeneracija na plin (BHKW) istovremeno proizvodi struju i toplinu. Svojim učinom primjerena je za stambene zgrade i poslovne objekte. Na strani topline kogeneracija može biti u pogonu paralelno s kotlom za grijanje. Oba proizvođača topline su uključena na instalciju grijanja za zagrijavanje ogrjevne vode i potrošne tople vode.
Kod kompaktni uređaja od tvrtke ESS - specijalist za kogeneraciju član je Viessmann grupe od kolovoza 2008. godine - u prvom planu je ideja decentraliziranih, toplinski vođenih kogeneracija: za usporedbu, male jedinice s jedne strane proizvode struju za vlastite potrebe, a s druge strane otpadana toplina se bez gubitaka koristi za sustav grijanja. Prekomjerno proizvedena struja skladišti se u otvorenoj mreži uz naknadu od dobavljača električne energije. Opširnije...
Copyright (c) Epi d.o.o. 2013. Sva prava zadržana.