Epi doo - Kotlovi na drva

Vitoligno 100-S

Kotao za grijanje na drva postupkom pirolize
Nazivni toplinski učin: 25 do 80 kW
Vitoligno 100-S
Rastuća svijest o očuvanju okoliša vodi k sve većoj potražnji za uporabom obnovljivih izvora energije. Drvo, koje je prirodno gorivo, sagorijeva s vrlo malim udjelom CO2 i kod stalno rastućih troškova goriva nudi se kao zanimljiva alternativa drugim fosilnim gorivima.
Vitoligno 100-S je kotao za grijanje na drva postupkom pirolize s nazivnim toplinskim učinom od 25 do 80 kW posebno povoljne cijene.
Njegova velika komora za punjenje drvima garantira dugotrajno sagorijevanje i duge intervale nadopunjavanja. S prednje strane kroz velika vrata za nadopunjavanje Vitoligno 100-S jednostavno se nadopuni drvima. U ložištu se drvo putem oduzimanja kisika ražari. Nastali drvni plinovi se pomoću usisnog ventilatora uvlače u komoru za izgaranje od silicij karbida i tamo se dodavanjem sekundarnog zraka čisto spaljuju na visokoj temepraturi.
Opširnije...

Vitoligno 300-P

Potpuno automatizovani kotao na pelet vrhunske klase
Nazivni toplotni kapacitet: od 4 do 48 kW
Jednoporodične kuće Novogradnja i rekonstrukcija
Potpuno automatizovani kotao na pelet vrhunske klase
Visoki stepen iskorišćenja sa posebno niskom emisijom štetnih gasova
Kotao na pelet Vitoligno 300-P sa svojim velikim opsegom modulacije od 1 : 3 nudi širok spektrum moguće primene – od niskoenergetskih objekata do objekata sa velikim zahtevom za toplotom.
Zahvaljujući dvostrukoj regulaciji sagorevanja sa lambda sondom i temperaturskim senzorom, ovaj kotao na pelet koji je razvijen od strane Viessmann-a ima izuzetno visok stepen iskorišćenja i nisku emisiju prašine i ugljen monoksida. Održavanje visokog stepena iskorišćenja garantuje automatsko čišćenje grejnih površina.
U kombinaciji sa automatskim odvođenjem pepela iz komore za sagorevanje preko motorne lamelarne rešetke ovaj kotao na pelet pruža visok komfor grejanja i redukuje potrebe za održavanjem i čišćenjem na minimum.
Preko prilagođavanja veličine grejne površine prema aktuelnim toplotnim potrebama objekta (Variopass-princip) garantuje se efikasan rad kotla Vitoligno 300-P takođe i pri delimičnom opterećenju.
Nova regulacija sa jasnim tekstualnim prikazom
Menijem vođena sa jasnim tekstualnim prikazom digitalna regulacija omogućuje jednostavno i intuitivno opsluživanje svih komponenti kotla i celog sistema. Upravljanje sa dva kruga grejanja sa mešanjem ili jednim krugom grejanja sa mešanjem sa solarnom funkcijom, priprema tople potrošne vode preko akumulacionog bojlera i akumulator vode za grejanje su deo standarne isporuke.

Opširnije...

Sistemi grijanja na drva od 35 do 1250 kW

strelica1Rastući troškovi fosilnih goriva i rastuća svijest o zaštiti okoliša dovelo je do sve veće potražnje za obnovljivim izvorima energije. Moderno grijanje na drva je ekonomična i ekološka alternativa (ili dodatak) konvencionalni sistemima grijanja na fosilna goriva.

Moderna instalacija na biomasu radi potpuno automatski i opremljena je s regulacijskim i sigurnosnim uređajima koji omogućuju pouzdani, učinkoviti i sigurni pogon.
Kotao na drva Pyromat ECO
Pyromat ECOholzheizsysteme
Kotao na drva
Cjepanice do 50 cm duljine, 40 do 95 kW
Cjepanice do 100 cm duljine, 85 do 170 kW
Kotao na drva Pyromat DYN
Pyromat DYN
Kotao na drva, također prikladan za pogon na pelete i sječku
Područje nazivnog toplinskog učina: 35 do 100 kW
Automatski kotao na kruto gorivo

Opširnije...
Copyright (c) Epi d.o.o. 2013. Sva prava zadržana.